Tungtvejende argumenter for zink som synk i fiskeredskaber

Bly er et giftigt tungmetal, der påvirker nervesystemet og kan nedsætte børns indlæringsevne. Bly er desuden giftigt for vand og jordorganismer. Bly akkumuleres op gennem fødekæden, blandt andet i havmiljøet, og kan derfor udgøre en miljøbelastning.

Det er baggrunden for, at den danske virksomhed Linimatic har udviklet en ny type synk til fiskeredskaber. Projektet er støttet af Miljøstyrelsen og udarbejdet i samarbejde med forskere på DTU.

Resultatet er blevet produktet Zinkers, der er fremstillet af trykstøbt zink og udformet som de ring- og tøndeformede synk, som gennem mange år har været anvendt til trawl-, not- og vodredskaber.

Trykstøbte Zinkers har vist sig at holde 5-6 gange længere end blysynk. Det medfører, at fiskeredskaberne også holder længere. Dermed vinder zinksynk på en væsentlig bedre totaløkonomi, trods en lidt højere fremstillingspris. Det oplyser salgs- og økonomidirektør Torben Levinsen fra Linimatic:

- Vi har afprøvet de nye zinksynk under virkelige forhold i nogle år nu. Både fiskere og producenter af fiskeredskaber bekræfter, at Zinkers holder længere end de gamle og miljøskadelige blysynk. Det skyldes blandt andet, at Zinkers er uden små luftbobler - i modsætning til en række håndstøbte udgaver - og har en stærk overflade og slides mindre. Det mindre slid har samtidig den fordel, at Zinkers er nemmere at afmontere og genbruge til nye redskaber, hvilket blot er en yderligere gevinst for både miljø og økonomi.

I Linimatic's sortiment finder man en bred vifte af ring- og tøndeformede Zinkers fra 50-2000 gram og med forskellige huldiameter, der svarer til gængse branchestandarder.

Kommentare sind deaktiviert

WE SUPPORT GREAT DESIGN

 

Design

Vi ser det, som vores opgave at skabe Great Design sammen med dig. Derfor vil vi optimere designet i forhold til fx kvalitet, finish, holdbarhed, funktion og pris. Zinks fordele kan give dig mere værdi. Det skal vi udnytte.
 

Produktion

Vi er altid parat til at håndtere dine ønsker. Med et fleksibelt, moderne produktionsapparat har vi optimeret til at fremstille zinkemner i mange varianter, størrelser og antal. Desuden har vi tre holdsskift klar til dine emner.
 

Efterbearbejdning

En af zinks store fordele er, at vi kan efterbearbejde det med fx slibning, skæring, stansning og fræsning. Derudover kan vi overfladebehandle med fx kromatering, lakering, forkromning og gravering, så du får en flot finish.
 

Samling

Vi kan spare dig administration, tid og penge ved at samle produktionen fra andre leverandører for dig. Fx kan vi levere en samlet del af et større produkt inkl. pakning, kundespecifik emballage, mærkning, kvalitetskontrol etc.
 

REFERENCER

  • HOWE
  • Bang & Olufsen
  • onecollection
  • Climawin