At relancere et klassisk design

"Et kendetegn ved arkitekten Finn Juhls design er en næsten svævende lethed og enkelhed i udtrykket – som hviler på en ret kompliceret teknik", fortæller administrerende direktør i One Collection Henrik Sørensen.

Da One Collection havde besluttet sig for at relancere et Finn Juhl spisebord med et avanceret udtræk, blev vi hos Linimatic inddraget i processen med at fremstille de rette beslag til klapperne. Designet af beslagene stillede blandt andet høje krav til præcision. Bordets klapper skal kunne hænge – og ligge – på en helt bestemt måde:

"Ofte er beslag et nødvendigt onde. Men hos Finn Juhl har beslagene både en teknisk funktion – og er samtidig en del af det visuelle design. Dette giver nogle særlige udfordringer for producenterne. Jo mere simple, tingene ser ud, jo mere komplicerede kan de være at fremstille. Og det har vi faktisk oplevet her", fortæller Henrik Sørensen.

Visuelt udtryk stiller krav om præcision

"Ved at fremstille beslagene i trykstøbt zink kunne vi opnå det ønskede visuelle udtryk – og samtidig få den nødvendige høje grad af præcision. Finn Juhl logoet kunne også støbes med det samme – og dermed blev der sparet en arbejdsgang", fortæller Henrik Sørensen og fortsætter:

"Samarbejdet i processen er i høj grad en dialog. Linimatic har nogle kompetencer, som vi ikke har, og det er jo det, vi skal have indarbejdet. Og så er det jo også vigtigt, at man føler engagementet, passionen – at leverandøren også synes, det er et spændende produkt".

Det nye Finn Juhl bord kaldes "Nyhavn" spisebord med klapper og har model nr. FJ 5360. Bordet leveres med stålstel i farverne orange, lys blå eller sort. Bordpladen er kantet og fineret med teak, valnød eller eg – eller med sort linoleum.

Bordet blev præsenteret på designmessen i Milano den 13. april 2015.

Illustrerende foto af Finn Juhl bordet venligst udlånt af One Collection.

Lad os tale sammen om, hvordan Linimatic kan styrke dine løsninger og dermed optimere dine muligheder.

Jan V. Jørgensen
Adm. Direktør
Direkte: +45 23433667
E-mail: jaj@linimatic.dk
We support great design – How may we support yours?

Følg Linimatic på LinkedIn, hvor du får den nyeste faglige viden og inspiration, når vi deler vores erfaring og tekniske viden inden for zinkproduktion.
Mail
LinkedIn
RSS

WE SUPPORT GREAT DESIGN

 

Design

Vi ser det, som vores opgave at skabe Great Design sammen med dig. Derfor vil vi optimere designet i forhold til fx kvalitet, finish, holdbarhed, funktion og pris. Zinks fordele kan give dig mere værdi. Det skal vi udnytte.
 

Produktion

Vi er altid parat til at håndtere dine ønsker. Med et fleksibelt, moderne produktionsapparat har vi optimeret til at fremstille zinkemner i mange varianter, størrelser og antal. Desuden har vi tre holdsskift klar til dine emner.
 

Efterbearbejdning

En af zinks store fordele er, at vi kan efterbearbejde det med fx slibning, skæring, stansning og fræsning. Derudover kan vi overfladebehandle med fx kromatering, lakering, forkromning og gravering, så du får en flot finish.
 

Samling

Vi kan spare dig administration, tid og penge ved at samle produktionen fra andre leverandører for dig. Fx kan vi levere en samlet del af et større produkt inkl. pakning, kundespecifik emballage, mærkning, kvalitetskontrol etc.
 

REFERENCER

  • HOWE
  • Bang & Olufsen
  • onecollection
  • Climawin