Smart design fandt hurtig løsning

Hos Frandsen Project var man klar til at producere downlights lamper til USA for det internationale design- og indretningsfirma Concrete. Men så svigtede den kinesiske leverandør…

Alt var projekteret, tegnet og klart til start. Men så meddelte det kinesiske firma, der skulle stå for produktionen, at de ikke kunne levere alligevel. Nu var gode råd dyre – for hvordan finder man en anden kvalificeret leverandør med så kort varsel? Design Engineer Andreas Olesen fra Frandsen Project fortæller:
”Vi kom ret hovedkulds ind i at skulle finde et alternativ. Og det så meget svært ud. Men da vi kontaktede Linimatic og talte med dem om opgaven, og så sagde de bare: Ja, det kan vi da sagtens klare!  Og det kunne de så også. Faktisk blev vi overraskede over, i hvor høj grad det lykkedes”, fortæller Andreas Olesen, og uddyber:

Fik hurtigere proces og smartere produkt

”Det var faktisk en ekstremt hurtig proces – jeg troede faktisk ikke på det, må jeg indrømme”, siger Andreas Olesen og fortsætter: ”En af fordelene var, at lamperne kunne støbes i ét hug – og det sparede tid. Så alt i alt fik vi både en mere smidig og  hurtigere proces - og et smartere produkt ud af det. Fremstillet lige her i Danmark - og endda til næsten den samme pris, som vi skulle betale i Kina. Vi synes, det er en ren succeshistorie, og vi trækker da også flere og flere opgaver hjem nu”, forklarer Andreas Olesen.

Lavere emnepris

En af udfordringerne ved at producere i Danmark er en ofte meget høj pris på værktøjer. Men her viste der sig nogle uventede fordele ved at producere emnerne i trykstøbt zink:
”Da vi så at sige kunne støbe det hele i ét skud hos Linimatic, skulle vi ikke købe så mange forskellige værktøjer. Og når emneprisen så bliver 100 kroner lavere, så skal man jo ikke sælge ret mange produkter, før det begynder at se rigtig godt ud”, fortæller Andreas Olesen.

Positivt projekt med zink

Oprindelig havde Frandsen Project dog ikke tænkt på at producere emnerne i zink:

”Vi kendte ikke helt til materialet og dets egenskaber – eller hvorfor det lige var optimalt at bruge her. Men det var i samarbejdet med Linimatic omkring opsætningen af projektet, at vi ret hurtigt kunne komme frem til, hvordan det skulle være”, forklarer Andreas Olesen, og fortsætter:
”Den hurtige proces er helt sikkert noget, der er unikt ved dette her projekt. Der blev sat en tidsplan op, hvor der ikke måtte være ret meget, der gik galt. Og de småting, der alligevel gik galt - det klarede Linimatic med lidt weekendarbejde og en ekstrem fleksibilitet. Man kan godt mærke, at der er 100% styr på projektledelsen! Og det har vi da været positivt udsat for i denne her sammenhæng”, slutter Andreas Olesen.

Relateret link: www.linimatic.dk/en/about-us/#LINITRACK
Frandsen Project: www.frandsenproject.dk
Designfirmaet concrete: www.concreteamsterdam.nl

Citat: ”Man ved præcis, hvor lang tid alting tager - der er 100% styr på processerne” - Design Engineer Andreas Olesen, Frandsen Projects.

Lad os tale sammen om, hvordan Linimatic kan styrke dine løsninger og dermed optimere dine muligheder.

Jan V. Jørgensen
Adm. Direktør
Direkte: +45 23433667
E-mail: jaj@linimatic.dk
We support great design – How may we support yours?

Følg Linimatic på LinkedIn, hvor du får den nyeste faglige viden og inspiration, når vi deler vores erfaring og tekniske viden inden for zinkproduktion.
Mail
LinkedIn
RSS

WE SUPPORT GREAT DESIGN

 

Design

Vi ser det, som vores opgave at skabe Great Design sammen med dig. Derfor vil vi optimere designet i forhold til fx kvalitet, finish, holdbarhed, funktion og pris. Zinks fordele kan give dig mere værdi. Det skal vi udnytte.
 

Produktion

Vi er altid parat til at håndtere dine ønsker. Med et fleksibelt, moderne produktionsapparat har vi optimeret til at fremstille zinkemner i mange varianter, størrelser og antal. Desuden har vi tre holdsskift klar til dine emner.
 

Efterbearbejdning

En af zinks store fordele er, at vi kan efterbearbejde det med fx slibning, skæring, stansning og fræsning. Derudover kan vi overfladebehandle med fx kromatering, lakering, forkromning og gravering, så du får en flot finish.
 

Samling

Vi kan spare dig administration, tid og penge ved at samle produktionen fra andre leverandører for dig. Fx kan vi levere en samlet del af et større produkt inkl. pakning, kundespecifik emballage, mærkning, kvalitetskontrol etc.
 

REFERENCER

  • HOWE
  • Bang & Olufsen
  • onecollection
  • Climawin